Inledning
Som ägare av en bostadsrätt ingår vi i en gemenskap av människor med samma intresse för boendet. Tillsammans äger och förvaltar vi huset där vi bor och tillsammans gör vi vårt boende trivsamt. Vi som bor i fastigheten visar hänsyn, respekt och tolerans så att alla – unga som gamla – ska trivas i vår närmiljö.
Omfattning
Reglerna gäller alla som vistas i fastigheten, d.v.s. föreningens medlemmar, hyresgäster och tillfälliga besökare. Efter remissförfarande bland samtliga berörda har reglerna fastställts av föreningens styrelse att tillämpas fr.o.m. september 2009. Beakta också föreningens stadgar. Kompletteringar har gjorts i september 2010.
Mål
Ett säkert, harmoniskt och komfortabelt boende till lägsta möjliga driftkostnad.
Säkerhet
Vår fastighet ligger centralt och många människor rör sig i området. För att maximera säkerheten ska följande punkter respekteras:
- Tillse att ytterdörrar/portar, dörr till källarförråd och till tvättstuga är låsta.
- Lämna aldrig ut portkoden till obehöriga
- Rapportera misstänkta händelser till fastighetsskötaren eller medlem i styrelsen
- Rapportera genast eventuell förlust av nyckel
- Brännbart material, till exempel lastpallar, får inte förvaras i gemensamma utrymmen.
Hissen
- Försök aldrig öppna hissdörren innan hissen har stannat
- Observera att det kan vara farligt att transportera gods i hiss som saknar innerdörr eller grind
- Vid akuta hissproblem (person fast i hiss) ska Hiss i Skåne kontaktas på telefon 040 96 25 25. Övriga problem med hissen ska anmälas till A-Invest Consulting på telefon 040 12 47 50. Vid uteblivet svar kan Hiss i Skåne kontaktas.
Förvaring
- Cyklar ska parkeras i portpassagen på ett sätt som möjliggör transport av varor och sopcontainrar
- Föremål som stör passagen eller städningen får inte placeras i entrén eller i trapphuset, som ju är vår utrymningsväg vid brand eller annan katastrof
- Dörrarna till källarförråden ska hållas låsta. Föremål får inte placeras i gången utanför förråden. Brandfarlig vara eller annan produkt som kan medföra risk för explosion etc får inte förvaras inom byggnaden. Speciella regler gäller för restaurangernas gasförråd.
Sophantering
- Soporna ska paketeras noggrant och placeras i avsedd behållare i soprummet på gården. Hushållssopor från de boende ska placeras i den speciella containern och får inte läggas in i det kylda rummet. Sopor från restaurangerna ska placeras i det speciella, kylda rummet och får inte läggas i containern avsedd för hushållssopor. Flaskor, tidningar och kartonger ska läggas i speciell behållare för återvinning. Grovsopor förväntas du själv transportera bort om inte annat överenskommits. Vid utetemperatur under 12 grader ska aggregatet i kylrummet vara avslaget
Tvättstugan
- Respektera de regler som finns anslagna i tvättstugan. Observera att föreningen inte har någon entreprenad på städning av tvättstugan. Du förväntas därför lämna den i ett propert skick när du har tvättat färdigt.
Rökning
- Rökning är förbjuden inomhus i samtliga gemensamma utrymmen, såsom entré, trapphus, tvättstuga, källare och hiss. På gården får rökning endast förekomma på speciellt överenskomna platser. Fimpar ska släckas ordentligt och läggas direkt bland hushållssoporna, alternativt i askkoppar som töms vid behov. Fimpar liksom annat skräp får på inga villkor slängas på gården eller på trottoaren.
Husdjur
- Rastning av husdjur på gården bör i möjligaste mån undvikas och förutsätter att ägaren rengör efter djuret.
Störningar/Oljud
- Vi är måna om att alla i huset ska ha en lugn och trygg boendemiljö. Anpassa ljudvolymen så att du inte stör dina grannar. Speciellt mellan 22.30 och 06.30 ber vi dig undvika bullrande verksamhet såväl inom- som utomhus. Informera gärna dina grannar i förväg om du ska ha fest. Tala i första hand med din granne om du känner dig störd. Skulle inte detta hjälpa kan du kontakta medlem i styrelsen.
- Stäng alla dörrar och portar med försiktighet men ändå så att de går i lås. Porten in till cykelpassagen är speciellt besvärlig varför du bör stänga den med varsamhet.
- Flaskor får inte slängas i återvinningskärlet på kvällen/natten efter klockan 21.00.
Skadegörelse
- Var uppmärksam på skadegörelse och rapportera problem till fastighetsskötaren eller styrelseledamot. Genom att förebygga skadegörelse slipper vi onödiga kostnader som i annat fall kan medföra höjd månadsavgift.
Övriga aspekter
- Om du råkar förorena i hiss, trapphus, källare eller andra gemensamma utrymmen förväntas du självklart rengöra efter dig.
Dessa ordningsregler är fastställda av styrelsen för Brf Greve Moltke 2009-09-16 och kompletterade 2010-09-29.
—–
Bilaga till ordningsregler för Brf Greve Moltke
PM angående förfarande vid ombyggnad, renovering eller installationer i bostadslägenhet
Bilaga till ordningsregler för Brf Greve Moltke
Denna bilaga är fastställda av styrelsen för Brf Greve Moltke 2019-05-20